Sidor

tisdag 24 april 2012

SUSANNE SAMUELSSON: MÄTTNAD

| RECENSIONER | NOVELLER | ZOMBIER |


Två vänner är på flykt i en bil, bort från staden. Mellan dem finns en outtalad konflikt. Ett svek som berör den enes hustru, otrohet och grusade framtidsplaner. Susanne Samuelsson överför skickligt ett vanligtvis amerikanskt undergångsscenario till svenska förhållanden. 

Det är en dyster berättelse med stugor med rykande skorstenar, granar och zombier som äter likt grisar. Vi får inget veta om orsaken till zombiekatastrofen, och det behövs inte heller. Den ene av vännerna koncentrerar sig på att fatta övervägda beslut och att planerna, för att överleva. Den andre ser inte det inträffade som en katastrof. Det blir snarare en möjlighet att fly en sedan tidigare hopplös situation och omfatta någonting nytt. 

Författaren är otvivelaktigt en skicklig novellist. Redan med de första meningarna förmedlar hon en stämning av kontrollerad ilska och uppgivenhet. Och greppet på ett mer än ofta använt scenario är ganska originellt. Här finns en psykologisk insikt som gör novellen till mer än enbart en enkel hämndhistoria. Det är precis sådana här bidrag zombiegenren behöver fler av.

MÄTTNAD publicerades i Eskapix Volym 5 2011. Du kan läsa ett utdrag HÄR. Läs mer om pånyttfödda Eskapix HÄR. Susanne Samuelsson har en nystartad blogg med ovanligt intressanta inlägg. Besök hennes STILIGHETER.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...