Sidor

onsdag 25 april 2012

GERALD DEAN RICE: TALES FROM AN APARTMENT

| RECENSIONER | NOVELLSAMLINGAR | SKRÄCK |


Författaren till underbart äckliga FLESHBAGS är tillbaka med en samling skruvade och makabra noveller. Rice är en stilsäker trollkarl med en hjärna fullproppad med mörka fantasier och underhållande upptåg. I de här novellerna blir verkligheten plötsligt högst overklig för ett antal olika personer. 


Jag gillar hur Rice skickligt smyger in de mest makabra inslag i en text och får det att kännas rimligt. Som när mannen i inledande Slug en dag till sin hustrus missnöje kånkar hem en varuautomat. Och han tar skötseln av sin automat på största allvar. Hustruns vardag blir som ett avsnitt av Twilight Zone utan att hon hinner tänka efter eller göra särskilt mycket åt saken. 


I The Second Death of Timothy Moseley saknar en kvinna sin döde make så mycket att hon finner på ett sätt att återuppväcka honom. Men det gillar inte Timothy. Riktigt skruvad är också Neighbor där författaren leker med voyeurism, med dödlig utgång. Det här var bara några smakprov. Samtliga tio noveller är väldigt bra. Gerald Dean Rice är ett fullgott exempel på vilka bra texter det finns som kommer från independent-världen. Det är en fröjd att bli underhållen av Rice!

Innehåll:
Slug
And on the Thirtieth Day...
Hay-Zeuss is Watching
Hungry Eyes
Chionophobia
How She'd do it
The Second Death of Timothy Moseley
Neighbor
The B-Side

Finns hos AMAZON

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...